2012-08-27 14:21:14• hírek • Póti Orsolya

162 előkészítő osztály indul Szatmár megyében

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség legfrissebb közleménye szerint Szatmár megyében az új tanévtől 162 előkészítő osztály indul. Az iskolákban tett ellenőrzések során kiderült: az iskolák vezetősége augusztus 31-ig befejezi az osztálytermekben végezett felújítási munkálatokat.

Az új tanévtől 162 előkészítő osztály fogadja a Szatmár megyei diákokat, ezek közül a megyeközpontban 38 ilyen osztály indul. Megyénkben összesen 2232 diák kezdi a tanévet előkészítőben - áll a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közleményében.

Az előkészítő osztályokban oktató pedagógusok augusztus 27. és szeptember 10. között továbbképző tanfolyamokon vesznek részt, melyek a "Grigore Moisil" Általános Iskolában kerülnek megrendezésre. A tanítókat az órarendben szereplő 11 tantárgy megfelelő oktatására készítik majd fel.

Szatmár megye lassan készen áll az előkészítő osztályok bevezetésére, mivel a szükséges bútorok szinte minden iskolához eljutottak, ugyanakkor pedagógushiánnyal sem kell szembenézni. Úgy tűnik augusztus 31-ig minden iskola vezetősége elkészül az osztálytermekben végzett felújítási munkálatokkal, csak még a Oktatásügyi Minisztérium által finanszírozott speciális tanfelszerelések érkezését várják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: